středa 8. května 2013

Nádherný zmatek


Nádherný zmatek 3. Díl kroniky prokletých zaklínačů


Anotace – Ethan Wate si myslel, že si už zvykl na podivné, nemožné události, které se poslední dobou dějí v jeho rodném Gatlinu, jižanském zapadákově. Jenže teď, když se Ethan a Lena vrátili domů, slova podivné a nemožné získala úplně nový význam. Gatlin sužují záplavy kobylek, rekordní horka a pustošivé bouře, zatímco se Ethan s Lenou snaží pochopit důsledky Lenina zásadního rozhodnutí. A s ubíhajícím časem začíná být jasná jediná otázka: Co – nebo koho – je třeba obětovat pro záchranu Gatlinu?

Děj – V tomto pokračování se musí Lena s Ethanem a prakticky všema příbuznýma postavit zlobě Abrahama.  Nejmocnějšího temného zaklínače vůbec. Ztratil svoji hračku a je schopen zajít kamkoliv, provést cokoliv, aby ji znovu nalezl. Lena a Ethan Jsou stále spolu, Mají pocit, že je nic a nikdy nerozdělí. Ač jejich láska má na Ethana neblahé účinky. Na to však teď není čas. Musí se vypořádat s návalem zvláštních věcí a pokusit se zastavit katastrofu. Biblické katastrofy se kupí…. V nebezpečí jsou všichni obyvatelé, a Ethana trápí strach o jejich rodiny. Blíží se 18-tý měsíc. Co s sebou nese? Pro koho má být významný? A jak to ovlivní další životy? A jak jsem psala, že tuším, jak to bude pokračovat, tak jsem se šeredně spletla. Je to psáno jako nit, po které jdete dál a dál a najednou zjistíte, že na jednom místě je uzel a z něj vede jiná cesta…

Postavy – O těch nemá moc cenu se rozepisovat, opakovala bych se. Snad jen, že Linkovi se splnila dětské přání-noční můra? Sám neví, ale vypadá s nastalou situací celkem spokojený.

Hodnocení -  Tak tady už láska jiskří na každý stránce. A to nejenom u Ethana a Leny. Je tu víc naděje, než v předchozích. Tenhle díl má svou sílu, která vás nabádá: „a teď ještě jeden díl‘“ A já ho jdu s klidným srdcem otevřít. Jsem totiž velice zvědavá, jak tedy budeme pokračovat dál…. Jelikož konec byl…. Mno smutný, a takhle to přece NEMŮŽE SKONČIT!!!!!!!





Žádné komentáře:

Okomentovat