neděle 12. října 2014

Bezva Finta

Švindlova uličnická akademie – Bezva finta ; Terry Deary


Série: Švindlova zločinecká akademie (2.)
Žánr:  Pro děti a mládež - Dobrodružné
Rok vydání: 2014, rok vydání originálu: 2009
Počet stran: 199
Nakladatelství:       Fragment

Anotace - …aneb když uličníci zachraňují svět. Tomáš Fuk se stal jedním z nejlepších žáků Švindlovy uličnické akademie. Tentokrát si posvítí na vlak, který bude převážet poklad lorda Septika - bohatého a prohnilého podvodníka. Parťačkou mu budou spolužačky Alice a Nancy. Plán mají geniální, snad nebude nikde skřípat... Neskutečně vtipné čtení vyvolávající z hrobu odkaz krále zbojníků Robina Hooda, který také bohatým lumpům bral a chudým v nouzi dával...

A máme tu další dobrodružství našich hrdinů Tomáše a Alice. Žáky Uličnické akademie. Stále Nás zde provází Profesor Morous i ředitel Švindl, který je pro naše žáky jen hlas za oponou. Již v prvním díle nechtěl být viděn, protože kdo nic neví, nic neprozradí.

Po předchozím dobrodružství mezi žáky přibyla Nancy. Bývala služebná Lorda Septika. Dalším novým „žákem“ Je Don Kastrol. Ten kdysi dávno před 40 lety chtěl oloupit kočár Septika pouze nataženým prstem pod pláštěm. Mno jenže občas se nezadaří.

Jsme v nové době a Lord nechal vystavit železnici. Takže plán našich žáků je jasný. Vymyslet jak přepadnout vlak. Avšak nic není tak jednoduché. Jak má pár dětí a stařec zastavit tak rychlý kolos? Začíná plánování, učení a další hromada zábavy…

Knihu opět provází trefné ilustrace. Máme tu stéle celkem vtipné vsuvky vypravěče. Kniha se drží stejného stylu jako první díl. Opět jsem se potutelné usmívala a velice se nad knížkou bavila.

Z knih mi celkem zaujalo to, že autor tak nějak nahlíží i lehce do dějin. Lituje žáků, co musí chodit do škol a bere to s nadhledem. Příběh vypráví v roce 1901 a děj se odehrává v 1847. Což Vám nejednou zmíní jako; „tehdá“.

Tato série má minimálně ještě jedno pokračování. Řekla bych, že je škoda, že se o ní víc neví, nemluví. Já sama na ní narazila náhodou při projíždění vydaných knih u Fragmentu někde skoro na konci. Takže knihy rozhodně doporučuji!!! Mně se opravdu velice líbily.


Za recenzní výtisk děkuji Fragmentu!!!


Knihu si můžete zakoupit zde ;)




Žádné komentáře:

Okomentovat