středa 27. března 2013



Dieta smrti Od A. Herzoga

Anotace: 
V Prostředí kalifornské společenské smetánky zaúčinkuje bombastická reklama, která uvádí na trh pilulky pro dosažení ideální váhy. Vidí v nich prostředek k získání osobního i společenského úspěchu. Lék se stává hitem. Vždyt kdo by nechtěl být krásný a mít ideální postavu? Vynálezce Dr. Wren dostává tisíce děkovných dopisů. Dokud se ovšem nezačnou projevovat zhoubné účinky: po únavě a apatii přichází chorobná nenasytnost. Vlna úmrtí přinutí hledat protilék.

Dr.Wren šarmantní lékař který zázračnému léku pomohl na špičku. V USA snad není člověk, který by ho neznal a s ním i jeho sowren… Pilulka pomáhá tisícům lidi zhubnou na ideální váhu. Dr. Není ženatý a postupně střídá partnerky. 

Gwen doktorova dcera - dle mého názoru rozmazlená dilina , vyjadřování v knize je jak u předpubertální nány… silně nesympatická. Má dcerku Táňu.

Larsem manžel Gwen a nelichotník Doktora. Je to vědec a pracuje na patologické laboratoři. Jednoho dne za ním zajde Sally. Je z jiného oddělení téže nemocnice a zároveň jeho dávná "láska". Logan ji tehdy nechtěl, protože pro něj byla důležitější kariera a nechtěl se nechat rozptylovat. 

Příběh psaný před více jak 30 lety stále dovede okouzlit. Téma akurátní postavy je notoricky známo a i dnes je na něj ve vyšší společnosti dáno až moc. Jediné znaky jsou výjimečné starší výrazy, u kterých se mladší čtenář zarazí 

Celkově je příběh zajímavý. Z touhy po štíhlé postavě se stane posedlost a poté co se projeví zhoubné následky i trest… Lidé, kteří brali onu zázračnou pilulku začnou nekontrolovatelně žrát a to doslova. Posedlost se obrátí proti nim… 

Jako jedna z mých interakci je : když vyžle chce víc hubnout je blbá a pokud pak začne přibírat ok její problém: P 

Jinak doporučuji, ač letitá kniha rozhodně ne nezajímavá 

Žádné komentáře:

Okomentovat