středa 27. března 2013



Zázračná léčba od H. Steina

Hlavní postava je Daniel, který dělá v nemocnici lékaře. Je nadaný srdečný a jednou by chtěl být vědcem a pomáhat s léčbou rakoviny. 
Uznávaná firma ARN dělá každý rok konkurz a přijímá 10 nováčku na 3letou praxi a Dan váha zda tam jít nebo ne. Přeci zájemců bude tisíce… Nakonec se rozhodne a jde. První pohovor ho rozladí nepříjemný Larsen se s nám pomalu ani nebaví a hodinový pohovor je do 10 min ukončen. Tak na další čeká v parku před budovou. 

Najednou k němu přijde starší pán a dosti svérázným způsobem začne na Daniela s otázkami. Dan mu začne odpovídat a baví se. Najednou vyletí a zjistí, že má už jen minutku do schůzky, ale stařec ho zastaví, že ta přeci už dávno probíhá…

O to je víc překvapen, když ho vyberou mezi vyvolené. Prvotní nadšení zkrotí systém v ARN. Mají svojí politiku poslouchat a řídit se pravidly a možná někdy něco dokáže. 
Ale Dan se spolu se dvěma kolegy rozhodne, ač v prvním roce o speciální experiment. Je možné, že by starý lék fungoval na rakovinu prsu? Trošku se v tom pohrabou, dostanou povolení od komise a samotné testy mohou začít.

V ARN jsou divné vztahy vedoucí různých projektů si jdou po krku a nesnesou úspěch někoho jiného. Zároveň však podporují prohry. 
Je to hnusný boj o moc a spletitá situace, kde si nikdo nemůže být ničím jist. 

Kniha se čte sama, odkryje Vám zákulisí politiky léčby. Vše je o penězích a o moci. Kdo si myslí. Že ne je naivní… 

Nejlepší vyjádřeni je asi tohle: Revolta - Až se naše děti vzbudí…..


Žádné komentáře:

Okomentovat