středa 27. března 2013



Střípky duši od M. Lindseyové. Kniha s duchařskou tématikou, a jestli se nepletu první díl série Duše… Hlavni hrdinkou je Lenzi, které se snaží vzpamatovat Z rodinné tragédie. Najednou se ji začne stávat , že ji bzučí v hlavě a postupně slyší hlasy. Boji se, že se pomalu zblázni. Je ráda, že ji podporuje její přítel Zak.

Na její narozeniny donutí Zaka aby ji vzal na hřbitov něco ji tam táhne neví proč jen to, že tam musí jet. Stane se , že Zak se opije a usne a Lenzi celá vyděšená najednou vidí kluka ze svých snů Aldena. Vybavuje si i náhrobky a celé okolí , má strach a posílá svoji fantazii pryč, ale Alden je neodbytný a snaží se ji vysvětlit , že není přelud, ale Její strážce. Vysvětluju Lenzi o jejím posláni mluvčí a jeho povinnostech k ní . Té se to moc motá, najednou se ze šílenství stává dar? Ještě minutku zpátky si myslí, že už nemá jen slyšiny ale i halucinace!!!

Postavy jsou zamotané do takového trojúhelníku … i když není až tak velký když se do knihy začtete, pochopíte, že někdy je to prostě jen jeden člověk co odmítá odejit…

Děj je svižný , akční , Stále zjišťujete nové a nové věci , které se odhaluji i na posledních stránkách . Zároveň však nic neponechává nevyřešené. Ač je to kniha ze série dá se čist i jeden dli a máte dobrý pocit z ucelenosti. Konečné gradováni všech možných emoci je sladké.

Pocity v knize , ač je to sladké tak překládá aspoň z mého hlediska strach, touha , zoufalství … Takže punc Klasického slaďáku si nezaslouží . Doporučuji každému kdo má rád duchařenu bez hororového prvku. Na další díly určitě sáhnu, jsem totiž velice zvědavá, co si pro nás pokračováním autorka připraví….



Žádné komentáře:

Okomentovat